Suomen Uusiomuovi on nyt Sumi Oy

Nimenmuutos seuraa palveluvalikoiman laajentumista kaikkiin pakkausmateriaaleihin

Aiemmin Suomen Uusiomuovin nimellä tunnettu tuottajayhteisö on nyt Sumi Oy. Uusi nimi on kirjattu kaupparekisteriin 7.8.2023. Sumi on perustettu vuonna 1992, mikä tekee siitä yhden Euroopan vanhimmista pakkaustuottajayhteisöistä. 

Nimenmuutos tuli ajankohtaiseksi Sumin laajennettua lakisääteisen velvoitteen mukaisesti palveluvalikoimansa kattamaan kaikki pakkausmateriaalit. Muovipakkausten lisäksi yhtiö hoitaa tuottajavastuuvelvoitteen paperi- ja kartonki-, metalli-, lasi- ja puupakkausten kierrättämisestä tuottajavastuulain edellyttämällä tavalla.

”Olemme toimialan keskusteluissa olleet jo pitkään Sumi”, sanoo toimitusjohtaja Mika Surakka. ”Nyt virallistettu nimi on ytimekäs ja tehokas, aivan kuten mekin organisaationa. Aloimme valmistella nimenmuutosta välittömästi saatuamme Pirkanmaan ELY-keskukselta tämän vuoden keväällä vahvistuksen asemallemme kaikkien pakkausmateriaalien tuottajayhteisönä.”

Sumin valikoiman laajentaminen kaikkiin pakkausmateriaaleihin näkyy yhtiön toiminnassa organisaation laajentumisena, uusina palveluina ja yhä aktiivisempana vuoropuheluna asiakkaiden kanssa.

Sumi muun muassa tarjoaa yrityksille erilaisia valmennuksia pakkausjätteiden lajitteluun. Yhtiö myös auttaa pakkaustuottajia esimerkiksi tarjoamalla tietoa kierrätyskelpoisten pakkausten suunnittelun tueksi.

”Haluamme olla asiakkaillemme läheinen kumppani, joka tekee heidän toiminnastaan yksinkertaisempaa ja sujuvampaa”, sanoo Sumi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Antti Tiilikainen. ”Pakkauskierrätyksen arki ja tulevaisuus tehdään yhdessä. Kuuntelemme mielellämme pakkaustuottajien tarpeita tarjotaksemme heitä hyödyttäviä näkemyksiä ja ratkaisuja. Meihin saa ja kannattaa olla yhteydessä.”

Esimerkkejä uudenlaisesta palvelutarjonnasta ovat Sumin yhdessä Muovipolin kanssa kehittämä Kelpo-kierrätettävyyslaskuri muovipakkauksille sekä kesällä 2023 lanseerattu pakkausten popup-keräyspiste Sumppu.

Sumin rooli yhteiskunnassa on toteuttaa laadukkaasti pakkausten kierrätyksen tuottajavastuuta. Yhtiö kehittää ympäristöystävällisempiä ratkaisuja pakkausten arvoketjuun. Sumi edistää pakkausten keräys- ja kierrätysasteen kasvua ja pakkausmateriaalien järkevää uusiokäyttöä – pienentäen yhteiskunnan hiilijalanjälkeä ja säästäen luonnonvaroja.

Mikä muuttuu?

Yhtiön uusi nimi on Sumi Oy. Y-tunnus on jatkossakin sama, 0905402-1.

Työntekijöiden sähköpostiosoitteet muuttuvat muotoon @sumi.fi. Osoitteen uuden loppuosan voi ottaa käyttöön välittömästi. Vanhat sähköpostisoitteet poistuvat käytöstä vuoden loppuun mennessä.

Lisätietoja

Sumi Oy:n tiedote nimenmuutoksesta (15.8.2023)

Mika Surakka,
toimitusjohtaja, Sumi Oy
mika.surakka@sumi.fi
+358 400 197 848

Samankaltaiset artikkelit