2016–2023

Tuottajavastuuiltapäivät 2016–2022

Tuottaja­vastuu­ilta­päivä 2016

Ensimmäinen Tuottajavastuuiltapäivä järjestettiin Tampere-talon auditorio Maestrossa 3.11.2016 klo 13 alkaen. Paikalla oli tuottajavastuun asiantuntijoita ja sidosryhmiä. Tilaisuudessa kuulimme puheenvuoroja tuottajavastuusta eri näkökulmista tarkasteltuna. Tapahtuman järjesti Tuottajayhteisöjen neuvottelukunta yhteistyössä Ympäristöministeriön ja Pirkanmaan ELY-keskuksen kanssa. Kiitos kaikille osallistujille!

Tapahtuman materiaaleja

Päivän esitykset

Lehtijuttuja

Tuottaja­vastuu­ilta­päivä 2017

Tuottajavastuuiltapäivä järjestettiin toisen kerran 1.11.2017 klo 13 alkaen Tampere-talossa, 3.kerroksen auditorio Maestrossa. Paikalla oli tuottajavastuun asiantuntijoita ja sidosryhmiä. Tilaisuudessa keskityimme vapaamatkustamiseen ja pohdimme keinoja sen kitkemiseksi. Esillä oli myös muita tuottajavastuun ajankohtaisia teemoja. Päivä päättyi cocktailien ja vapaamuotoisen keskustelun merkeissä. Tapahtuman järjesti Tuottajayhteisöjen neuvottelukunta yhteistyössä Ympäristöministeriön ja Pirkanmaan ELY-keskuksen kanssa. Kiitos kaikille osallistujille!

Tapahtuman materiaaleja

Päivän esitykset

Lehtijuttuja

Tuottaja­vastuu­ilta­päivä 2018

Tuottajavastuuiltapäivä järjestettiin Tampere-talossa torstaina 1.11.2018 klo 13 alkaen. Teemana oli muuttuva tuottajavastuu ja ohjelmassa mm. MEP Sirpa Pietikäisen, TUKES:n, Ympäristöministeriön ja monipuolisesti eri tuottajayhteisöjen puheenvuoroja. Tilaisuuden moderaattorina toimi André Noël Chaker, joka takasi vauhdikkaan ja keskustelullisestikin vilkkaan iltapäivän. Tapahtuman järjesti Tuottajayhteisöjen neuvottelukunta yhteistyössä Ympäristöministeriön ja Pirkanmaan ELY-keskuksen kanssa. Kiitos kaikille osallistujille!

Tapahtuman materiaaleja

Päivän esitykset

Artikkeleita ja lehtijuttuja

Tuottaja­vastuu­ilta­päivä 2019

Tuottajavastuuiltapäivä 2019 kokosi alan asiantuntijat Tampere-taloon keskiviikkona 6.11. klo 12:30 alkaen. Tilaisuuden teemana oli tulevaisuus ja ohjelmassa mm. katsaus uudistuvaan lainsäädäntöön, monipuolisesti eri tuottajayhteisöjen näkymiä sekä näkemyksiä ja visioita tuottajavastuun tulevaisuudesta. Mukana oli myös uuden kierrätysaiheisen oppimateriaalin esittely. Tilaisuuden moderaattorina oli someguru Ronja Salmi, joka takasi keskustelullisesti vilkkaan iltapäivän. Tapahtuman järjesti Tuottajayhteisöjen neuvottelukunta yhteistyössä Ympäristöministeriön ja Pirkanmaan ELY-keskuksen kanssa. Kiitos kaikille osallistujille!

Tapahtuman materiaaleja

  • Ohjelma: lataa tästä.
  • Tallenne: tilaisuus striimattiin ja tallenne on nähtävissä täältä.
  • Osallistujat: osallistujalista on nähtävissä täällä (5.11.2019).

Päivän esitykset

Tuottajayhteisöjen case-esittelyt

Artikkeleita ja lehtijuttuja

Tuottaja­vastuu­ilta­päivä 2020

Vuoden 2020 Tuottajavastuuiltapäivä peruttiin koronan vuoksi.

Tuottaja­vastuu­ilta­päivä 2021

Tuottajavastuuiltapäivä 2021 järjestettiin Tampere-talossa torstaina 4.11. klo 12:00 alkaen. Päivän ohjelmassa käsiteltiin tuottajavastuun tulevaisuutta ja roolia kiertotalouden vauhdittajana. Moderaattorina toimi Riku ”Madventures” Rantala. Tapahtumaa pystyi seuraamaan myös striimin välityksellä. Tilaisuuden some-tunniste oli #TVIP21. Tapahtuman järjesti Tuottajayhteisöjen neuvottelukunta yhteistyössä Ympäristöministeriön ja Pirkanmaan ELY-keskuksen kanssa. Kiitos kaikille osallistujille!

Tapahtuman materiaaleja

Päivän esitykset teemoittain

Ajankohtaista tuottajavastuussa Tuottajavastuu tulevaisuudessa

Tiedotteet

Tuottaja­vastuu­ilta­päivä 2022

Tuottajavastuuiltapäivä 2022 järjestettiin Tampere-talon Maestro-salissa keskiviikkona 2.11. klo 12:30 alkaen. Päivän ohjelmassa käsiteltiin tuottajavastuun arvoa peilaten sitä yhteiskunnalliseen hyötyyn, edellytyksiin ja toteutukseen. Moderaattorina toimi Riku Rantala. Tapahtumaa pystyi seuraamaan myös striimin välityksellä. Tilaisuuden tallenne lähetettiin ilmoittautuneille ja oli katsottavissa kolmen viikon ajan. Tilaisuuden some-tunniste oli #TVIP2022. Tapahtuman järjesti Tuottajayhteisöjen neuvottelukunta yhteistyössä Ympäristöministeriön ja Pirkanmaan ELY-keskuksen kanssa. Kiitos kaikille osallistujille!

Tapahtuman materiaaleja

  • Ohjelma: lataa tästä.
  • Osallistujat: osallistujalista on nähtävissä täällä.

Päivän esitykset teemoittain

Tuottajavastuun yhteiskunnallinen hyöty

Tuottajavastuun toteuttajat

Tuottajavastuun edellytykset

Tiedotteet

Tuottaja­vastuu­ilta­päivä 2023

Tuottajavastuuiltapäivä 2023 järjestettiin Tampere-talon Maestro-salissa keskiviikkona 1.11. klo 12 alkaen. Päivä käynnistyi lennokkaasti filosofi Esa Saarisen inspiroivalla puheenvuorolla, minkä jälkeen ohjelmassa käsiteltiin pakkausten tulevaisuutta, kierrätyskäyttäytymistä sekä lainsäädännön ja valvonnan ajankohtaisia kysymyksiä. Päivän moderaattorina toimi  Katja Ståhl.

Tapahtumaa pystyi seuraamaan myös suoratoiston välityksellä. Tilaisuuden tallenne lähetettiin ilmoittautuneille ja oli katsottavissa kahden viikon ajan. Tilaisuuden some-tunniste oli #TVIP2023. Tapahtuman järjesti Tuottajayhteisöjen neuvottelukunta yhteistyössä Ympäristöministeriön ja Pirkanmaan ELY-keskuksen kanssa. Kiitos kaikille osallistujille!

Tapahtuman materiaaleja

Päivän esitykset teemoittain

Teema 1. Pakkausten tulevaisuus

  • Tilaisuuden avaus, moderaattori + TYNKin pj Arto Puumalainen
  • Pakkausten turhuudesta, filosofi Esa Saarinen
  • Pakkaustuottajavastuun uudet rakenteet, vuoropuhelu, Mika Surakka, Sumi Oy & Pekka Tommola Suomen Pakkaustuottajat Oy, moderaattorina Katja Ståhl
  • Valion vastuulliset pakkaukset tänään ja tulevaisuudessa (pdf), Juhana Pilkama, Valio Oy

Teema 2. Ajankohtaista lainsäädännöstä ja valvonnasta

Teema 3. Kierrätyskäyttäytyminen

Tiedotteet ja media