Thomas Söderström ja Annamaija Mäkilouko seisovat Suomen Rengaskierrätyksen ständin edessä messuilla.

Käytetyt renkaat muuttuvat palkituiksi kengänpohjiksi

Renkaista valmistettua uusioraaka-ainetta hyödyntävän Lenkki Oy:n uuden sukupolven kengänpohjat valittiin kestävimmäksi innovaatioksi kevään PacTec, FoodTec ja Plast Expo Nordic -messuilla.

Suomen Rengaskierrätyksen uusioraaka-ainetta käyttävä Lenkki Oy on voittanut Kestävät innovaatiot -kilpailun, joka pidettiin PacTec, FoodTec ja Plast Expo Nordic -messujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa 13. maaliskuuta.

Kankaanpäässä toimiva Lenkki voitti kilpailun kengänpohjilla, joissa 30 prosenttia öljypohjaisesta termoplastisesta elastomeeristä on korvattu renkaista valmistetulla uusioraaka-aineella. Suomen Rengaskierrätys on valmistanut uusioraaka-aineen Nokian talvirenkaista Lopella sijaitsevassa kiertotalouslaitoksessaan. Sitkeän tuotekehittelyn jälkeen uusioraaka-aineella vahvistetut pohjat on saatu tuotantoon ja niitä nähdään ensi talven talvikengissä.

”Olemme todella iloisia Lenkin saamasta tunnustuksesta. He ovat osoittaneet, että uusioraaka-aine toimii laadukkaassa kengänpohjassa teollisessa mittakaavassa. Se on vahva viesti siitä, että uusioraaka-ainetta voi hyödyntää myös monissa muissa muovi- ja kumituotteissa.”

Kuva: Suomen Rengaskierrätys Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkö Thomas Söderström onnittelee Lenkki Oy:n toimitusjohtaja Annamaija Mäkiloukoa innovaatiokilpailun voitosta. Suomen Rengaskierrätys Oy.

Samankaltaiset artikkelit